Cambodja

 

Flag of Cambodia - Wikipedia

David Mol is een medewerker in het kantoor van Tilleke & Gibbins in Phnom Penh. Hij staat zowel binnenlandse als buitenlandse cliënten bij op het gebied van ondernemings recht, regelgeving en zakendoen in Cambodja. Hij is meer dan 6 jaar actief in de markt.

Hij helpt zijn klanten het Cambodjaanse rechtsysteem te navigeren, zowel met juridisch advies als met praktisch advies. Als medewerker van aan regionaal kantoor heeft hij contacten in heel Zuid-Oost Azië.

Zijn praktijk omvat elke fase van het investeringsproces, te beginnen met structureringskwesties en markttoegang tot Cambodja, inclusief advies over geschikte entiteiten, belastingoverwegingen, licentievereisten, bescherming van intellectueel eigendom en arbeidsrecht. Hij staat cliënten ook regelmatig bij met het implementeren van passende bedrijfs- en investeringsstructuren, het adviseren over lopende operaties en het onderhandelen en opstellen van commerciële contracten.

David heeft daarnaast uitgebreide ervaring met het adviseren van de particuliere sector over intellectueel eigendom en aanverwante handhavingskwesties. Zijn contacten met zijn van vitaal belang voor bedrijven die actie willen ondernemen tegen inbreuken van het intellectueel eigendom.

David is erkend als een “Next Generation Partner” in de gids van The Legal 500, en als “Rising Star Lawyer” voor Asialaw Profiles.  De World Trademark Review heeft David gerangschikt als een “Top Trademark Professional” in Cambodja, in zijn WTR1000-ranglijst voor 2022.

David behaalde een bachelor in de rechten en een master in internationaal publiekrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn internationale achtergrond en ervaring met werken in Cambodja, heeft David een sterk lokaal netwerk van expats en locals om aan de behoeften van zijn klanten te voldoen.