Waar staat DBLA voor?

  • DBLA is een uniek samenwerkingsverband van onafhankelijke Nederlandse advocaten en juristen in het buitenland.
  • DBLA-leden staan voor het voorkomen en oplossen van juridische problemen van Nederlandse ondernemers in het buitenland.
  • De leden van DBLA adviseren over het recht en de rechtspraktijk van het land waar zij zijn gevestigd, rekening houdend met de perspectieven van Nederlandse ondernemers.
  • Alle leden van DBLA hebben gedegen kennis van het land van vestiging en jarenlange ervaring met de plaatselijke rechtspraktijk.
  • DBLA-ers beheersen de lokale taal, zijn thuis in de plaatselijke cultuur en het voor u vreemde rechtsstelsel.
  • DBLA-advocaten en -juristen staan voor een betrouwbare, juridische gids voor Nederlandse ondernemingen in het buitenland.

Waarom DBLA?

DBLA onderscheidt zich van internationale netwerken of samenwerkingsverbanden van advocatenkantoren of grote internationale kantoren met vestigingen over de hele wereld. Dit zijn veelal netwerken of verbanden van lokale advocatenkantoren in verschillende landen. Via deze weg bent u als Nederlandse cliënt nog steeds aangewezen op een lokale advocaat of jurist die uw juridische en culturele achtergrond niet kent. DBLA kent die achtergrond met zekerheid wel. Daarom kiest u met DBLA voor het beste van twee werelden: advocaten en juristen die werkelijk begrijpen wat u wilt en die de lokale expertise hebben om uw zakelijke doelen te verwezenlijken.

DBLA-advocaten en juristen krijgen vaak van cliënten te horen: “Waren we maar eerder met u in contact gekomen!”. Dit komt omdat er grote vraag is naar de diensten van advocaten en juristen die over de grenzen heen kunnen kijken. Door samen te werken onder de naam DBLA kunnen de onafhankelijke advocaten en juristen meer bekendheid geven aan hun unieke dienstverlening. Hierdoor kunnen steeds meer Nederlandse bedrijven en ondernemers beter zaken doen in het buitenland.

DBLA biedt ook een geïntegreerde aanpak aan van problematieken die zich in meerdere landen voordoen. Dankzij de gezamenlijke Nederlandse achtergrond kunnen alle DBLA-leden uiterst efficiënt met elkaar communiceren. Dit ‘schakelt’ makkelijker dan in menig internationaal kantoor of netwerk het geval is.

De kennis van twee culturen

Culturele aspecten spelen een belangrijke rol bij het zakendoen in het buitenland. De leden van DBLA weten uit eigen ervaring wat de verschillen en knelpunten zijn in taal, cultuur, rechtspraak en wetgeving. Zij helpen u graag om de verschillen te overbruggen en de lokale valkuilen te vermijden. Omdat een Nederlandse advocaat bovendien beter begrijpt wat u wilt bereiken dan een lokale professional, profiteert u van transparante communicatie, efficiënte rechtsbijstand en vooral de kennis van twee culturen: het beste van twee werelden!

Heeft u grensoverschrijdende juridische problemen? Kies dan voor ervaren Nederlandse advocaten en juristen die ook goed zijn ingevoerd in het land van vestiging. DBLA-leden hebben vaderlands begrip voor uw business en de lokale expertise om uw doelen te bereiken. Hun beheersing van de lokale taal, cultuur en het rechtssysteem helpt u om verschillen tussen Nederland en het buitenland te begrijpen en overbruggen. Met DBLA-leden kiest u voor praktische, efficiënte oplossingen en het voorkomen van problemen. Vertrouwd in het Nederlands.